• Test av filetlinjen til Skaginn 

      Joensen, Sjurdur; Hardarson, Vidar; Olsen, Jan-Vidar (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      Som del av prosjektet ”Temperaturstyring fra fangst til marked”, oppdragsgiver FHL Filetforum, har SINTEF Energiforskning og Fiskeriforskning deltatt i vurderingen av en nytt konsept for produksjon av filet som er utviklet ...
    • Utblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad 

      Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Hardarson, Vidar (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Forsøket undersøkte om lav vanntemperatur under blodtapping av torsk, lavere enn frysepunktet for blod, påvirket utblødningsgraden negativt sammenlignet med høyere temperaturer, ved 10, 30 og 60 minutters utblødningstid i ...